Put oko sveta

Seks turizam – Tajland

Tajland - Seks turizam

Seks turizam predstavlja jedan od alternativnih oblika turizma, koji je u početnim fazama svog razvoja predstavljao potpuni taboo, dok danas brzim koracima pretenduje da postane masovni fenomen i okupira veliki deo sveta.

Žarišta zbivanja

Bangkok, Pataja i Puket postali su sinonimi za blud, razvrat i mnogobrojna čulna zadovoljstva. Ovde važi parola da ko ima novca, bukvalno će imati na raspolaganju sve. Iako protivno zakonima, i pod okriljem potpune ilegalnosti, na Tajlandu se mogu kupiti seksualne usluge uz kojekakve dadatke i specijalne ponude za upotpunjavanje doživljaja i vrhunsko zadovoljstvo tokom boravka u ovoj azijskoj zemlji.

Tajland - Seks turizam

Profil turista

Seks turisti na Tajlandu većinski potiču iz visoko razvijenih zapadnih zemalja, tačnije SAD-a, Velike Britanije, Finske, Norveške, ali i iz Australije i sa Novog Zelanda. Najčešće su visoko platežni i radi da svoj dubok džep isprazne zarad mnogostrukih zadovoljstava koje Tajland pruža. Sa azijskog kontinenta najčešće su prisutni posetioci iz Kine, Malezije i Singapura koji raspolažu dosta skromnijim budžetom.

Među 27 miliona seks turista koji godišnje posete Tajland, 70% predstavljaju muškarci. Takođe, njihova starosna dob varira od 18 godina, do onih koji već duže vreme uživaju penziju. Oni se odlučuju na put kako bi iskusili razonodu, čulna zadovoljstva, zaboravili brige i probleme koji ih čekaju kod kuće i da bi se opustili i ponašali potpuno slobodno, van okvira, stega i kodeksa koje njihova svakodnevica nalaže.

Aktivnosti seks turizma

Osim što je fokus stavljen na pružanje seksualnih usluga za novac, u okviru fenomena seks turizma prisutne su i druge aktivnosti čiji je cilj da na raznovrsne načine ispune vreme turista, a time i obezbede veću dobit za tajlandsku privredu.

Seks turisti troše čitavo bogatstvo u potrazi za zadovoljenjem svojih poriva, upuštaju se u seksualne aktivnosti sa prostitutkama, prepuštaju se kockanju u kazinima i šopingu u prestižnim buticima. Njihov boravak sastoji se i u brojnim žurkama po barovima i klubovima, gde mogu upoznati devojke koje stoje kao u izlogu, neretko noseći na sebi istaknutu cenu i „happy hour“ ponudu. Takođe, poseta Tajlandu u ove svrhe praćena je mogućnošću uživanja u masažama, spa i wellness centrima, ali i prilikom da se obiđu nestvarne prirodne lepote ove zemlje putem krstarenja i nezaboravne zabave na brodu.

Srž ovih aktivnosti je u luksuznim, visokokategorisanim hotelima koji su “guest friendly” te dozvoljavaju dovođenje prostitutki, ali i u brojnim bordelima, karaoke barovima, klubovima i masažnim centrima.

Tajland - Seks turizam

Kako se priključiti?

U Srbiji ne postoji ni jedna agencija koja vodi organizovane seks ture na Tajland, ali je dovoljno da se u samostalnoj režiji prevezete do ove države i tamo će vas čekati najrazličitije ponude, paketi i opcije.

Tajlandska agencija „Angels in paradise” jedna je od vodećih na ovom polju. Njena tržišna niša su turisti sa veoma visokom kupovnom moći, a na svom sajtu transparentno naglašava šta sve to njihove ponude obuhvataju i kakve su pogodnosti VIP, standard, grupnih i paketa za parove.

O ovom obliku turizma moguće je  informisati se veoma detaljno putem interneta, a na licu mesta postoji pregršt pamfleta, brošura i vodiča koji obskrbljuju svim neophodnim podacima. Mogućnostima nikad kraja.

Tajland - Seks turizam

Crna i bela strana seks turizma

Uprkos nezaboravnom provodu, nesvakidašnjem doživljaju i svakojakim zadovoljstvima, ovaj specifični oblik turizma ima i svoju tamnu stranu. Dok Tajlanđani imaju više zaposlenih u seks industriji nego Srbija radno aktivnih, i dok im se ogromne svote novca slivaju u ekonomiju, Bangkok, Pataja i Puket postaju žarišta HIV-a, trgovine robljem i kriminala. Pretnja je prisutna i po stanovništvo i po turiste.  Ulice postaju tesne i pretrpane ljudima, prodavnicama i neprijatnim mirisima, a na svakom ćošku leži načičkano smeće da podseća na burnu noć i hordu posetilaca koji su protutnjali okolo.

Upravljački krugovi nastoje da promene imidž Tajlanda kao destinacije razvrata i bluda, trudeći se da pod reflektore stave sva druga prirodna i kulturna bogatstva kojima ova zemlja pleni. Međutim, iz dana u dan ostvarenje njihove misije postaje sve izazovnije, jer se konstantno uvećava broj znatiželjnih pojedinaca koji hrle da iskuse čari tajlandskog seks turizma. Šta mislite, koja će strana prevagnuti u budućnosti?

Tajland - Seks turizam
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Podeli post sa prijateljima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *