Put oko sveta

TOP 5 neobičnih lokala u Beogradu

Top 5 neobičnih lokala u Beogradu

JAZZ BAŠTA

Mnoštvo saksija sa cvećem, šarmantne stoličice, raznobojni jastučići, smestili su se na ovoj beogradskoj terasi. Deo na otvorenom je raj na zemlji tokom letnjih meseci kada je pravo osveženje pijuckati u hladovini, nadomak uzavrelog gradskog asfalta. Svojom neobičnom lokacijom, dovoljno pristupačnom jer je u centru grada, a opet skrovitom među zidovima zgrada iz davnih dana, baštica lako osvaja srca posetilaca. Njome neprestano odišu autentičnost i unikatni detalji, a atmosfera postaje neodoljiva kada se u večernjim časovima iznad glava popale sijalice, dok se u pozadini stvara jazz melodija na instrumentima benda. Mala, slatka, ušuškana, topla – najbolji su sinonimi za ovo gnezdo.

Adresa: Male stepenice 1   

Radno vreme: od četvrtka do nedelje, 17h – 01h

LABORATORIJA

Malo atoma, po koji molekul i to vam je u Laboratoriji umesto dobar dan! Ko zna šta li će vam ovde sve smućkati. Srkaćete razne mikseve iz epruvete, i uživati u sterilnoj belini ambijenta koji razbijaju crni detalji. Imaćete priliku da se opustite uz fantastičnu kafu, isprobate najrazličitije voćne šejkove i obnovite sve ono davno zaboravljeno iz hemije. Tematski kafić poput ovoga, pružiće vam neponovljiv doživljaj i užitak u srcu Novog Beograda. Ipak, imajte na umu pa budite fini kako ne biste umesto limunade dobili H2SO4.

Adresa: West 65, Omladinskih brigada 86-j, lokal 4

Radno vreme: radnim danima 08h – 23h, vikendom 10h – 23h

VILLA MASKA

S obzirom na 3 nivoa koja poseduje, ovaj lokal se s pravom naziva vila. Međutim, jedinstvenost enterijera je neprevaziđena, te sam sigurna da ni u jednu sličnu vilu niste nikad kročili. Koju ulicu dalje od velelepnog zdanja hrama Svetog Save i Narodne biblioteke, na ulazu u ovaj lokal dočekaće vas šarmantni automobil, prekriven travom i šarenim cvetićima, da najavi šarenilo koje sledi. Ovde ćete se pored uživanja u gurmanskim đakonijama lako izgubiti u toplini bezbroj lampi i sijalica koje stvaraju ušuškanu atmosferu. Da čar bude još veća, deo ambijenta Ville Maska možete preneti i u svoj dom, jer su određeni predmeti u unutrašnjosti na prodaju. I za noćne ptice ovo mesto može biti gnezdo, jer se često organizuju svirke i žurke. Možda nabasate i na bal pod maskama. Nikad se ne zna. 

Adresa: Rankeova 7   

Radno vreme: radnim danima 08h – 02h, vikendom 10h – 02h

LORENZO & KAKALAMBA

Jesam li ja to sa Alisom u zemlji čuda? Ispod mene stolica sa pozadinom druge žene, a iz ćoška motri lampa za koju ne bih mogla da tvrdim da nije živa. Šareno, šareno, šareno. Gomile načičkanih skulptura smenjuje se sa raznobojnim glomaznim lusterima, i više niko nije siguran šta je na nebu, a šta na zemlji. Enterijerom dominiraju zlatna i crvena boja, a na zidovima vam zalogaje broje lica sa mnogobrojnih šašavih portreta. I ne čudite se ako svaki put kad se nađete u ovom lokalu pomislite da je nešto u njegovom izgledu promenjeno. Ipak je nemoguće odjednom pohvatati toliko drangulija.

Adresa: Cvijićeva 110


Radno vreme: svaki dan, 12h – 00h

CAFETERIA GARDOŠ

U delu Beograda koji ima najveću dušu spakovao se mali raj za kafedžije. Kroz srce starog Zemuna, uz kaldrmu i huk vetra s Dunava, kulja miris opijuma za nozdrve poznatijeg kao kafa. Rustičan ambijent sa starinskim detaljima, šarmantnom drvenarijom i gvozdenom kočijom sa tikvama, naterali su me da se zaljubim u ovo mesto na prvi pogled. Sve je tako maleno, toplo, srdačno i nesvakidašnje. Na korak od reke, na dva od Gardoš kule, a na pravom mestu da razgali čoveka. Upoznah neki drugi svet u Beogradu, neobjašnjivu bezvremenost u vremenu.

Adresa: Njegoševa 53

Radno vreme: svaki dan, 10h – 23h

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Podeli post sa prijateljima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *